Vůbec poprvé přijel závodit do Jihlavy Luboš Flídr, profesionální hasič z Chotěboře. Trať s překážkami zvládl přibližně za tři minuty a patnáct vteřin. „Jsem spokojený. Splnilo to mé očekávání, úplně jsem se zničil," usmíval se v cíli Flídr. Na soutěž nijak zvlášť netrénoval, ale v kondici se snaží udržovat průběžně. „Včera jsme hráli nohejbal 
a zkoušel jsem balit hadice. Nejtěžší je na konci tažení figuríny. To už se zdá člověku o čertech a nohy odchází," zhodnotil profesionální hasič ze svého pohledu nejnáročnější úsek závodu.

Svůj první víceboj v životě má za sebou také člen sboru dobrovolných hasičů v Třešti Rostislav Budař. Ten se původně na závod připravoval s dalšími dvěma kolegy, ale ti nakonec nestartovali. „Dva kolegy při tréninku vyřadilo zranění, když jsme zkoušeli bariéru. Doufám, že příští rok nás přijede více," sdělil v cíli závodu Budař.

Ten chtěl především závod zdárně dokončit. To se mu po necelých pěti minutách povedlo. Čas ovšem neřešil. „Bylo to hodně náročné, na konci už jsem nemohl popadnout dech. Budu muset zapracovat na kondici," zamyslel se Budař.

„Trénovali jsme tři týdny před závodem, zkoušeli jsme bariéru a princip v motání hadice. Zbytek už je o síle. Figurínu jsme měli také, ale máme k dispozici jenom lehkou," uzavřel povídání Budař.

Organizátorem soutěže jsou jednotky hasičů statutárního města Jihlavy. Viliam Klein zhodnotil za organizátory průběh soutěže. Na start víceboje se totiž postavilo na šest desítek mužů, patnáct žen a pět ženských družstev. „Dopadlo to dobře, doufám, že
v příštím roce budeme moci navázat devátým ročníkem," dodal Klein.

Vítězové víceboje

Muži
kategorie do 29 let
Tomáš Václavek, 162,22 s.
SDH Rokytnice nad Rokytnou
kategorie 30 – 39 let
Jiří Pařil, 157,22 s.
HZS Kraje Vysočina, Telč
kategorie nad 40 let
Viliam Klein, 181,52 s.
HZS Kraje Vysočina, Jihlava

Ženy
jednotlivkyně
Blanka Krčálová, 189,83 s.
SDH Rokytnice nad Rokytnou
družstva – tříčlenná
SDH Brtnice 176,54 s.