Také v letošním roce se Jihlavsku nevyhnou opravy silnic. Jasno je nyní 
o rekonstrukci průtahu Telčí a Nevcehlí, o které se postará Kraj Vysočina. Řidiči tak opět musí počítat s dopravními omezeními a objízdnými trasami.

V Telči se letos bude opravovat celá Hradecká ulice, kde sídlí základní a střední škola. Příští rok přijde na řadu rekonstrukce ulice 
9. května a některých navazujících ulic, počítá se i s vybudováním dvou kruhových objezdů. Práce v Telči začnou nejspíše na přelomu dubna a května a silnice by měla být předána do užívání na konci října 2014.

V plánu je také výstavba nové kanalizace, vodovodu, chodníků, veřejného osvětlení a pokládka elektrického vedení. V tomto případě jde o investiční akci města, které doufá, že mu podaří získat dotace. „Podali jsme si například žádost o dotace na chodníky. Rádi bychom také získali evropské dotace na nové řešení autobusových zastávek u škol v Hradecké ulici," řekl starosta Roman Fabeš. Po rekonstrukci by se zastávky autobusů měly nově nacházet zcela mimo hlavní silnici. 
V ulici by navíc měla přibýt místa na parkování. Kraji Vysočina se na rekonstrukci silnice v Hradecké ulici, která vyjde na více než dvacet milionů korun, podařilo získat evropské a státní dotace ve výši 95 procent.

Vznikne také 
nová zastávka

Na rekonstrukci průtahu krajské silnice se chystají také v nedaleké Nevcehli. Začít se má už v dubnu. Obec navíc počítá s výstavbou nových chodníků a veřejného osvětlení podél průtahu i s vybudováním nové autobusové zastávky. „V rámci prací na silnici dojde k mírnému narovnání zatáčky v centru obce. Lidé se mohou těšit na novou zastávku se zálivem pro autobusy a přechodem pro chodce. Oprav se dočkají i některé místní komunikace," uvedl starosta Luboš Pelej 
s tím, že úpravy, které financuje obec, podle rozpočtu vyjdou na 6,2 milionu korun. Nevcehli se podařilo získat dotaci ve výši 4,6 milionu.

Součástí rekonstrukce průtahu, jehož financování půjde na vrub Kraje Vysočina, jsou také úpravy křižovatky se silnicí III/4037, odvodnění silnice, nutné přeložky nebo vegetační úpravy. Akce v Nevcehli má být hotová do konce letošního roku.

Pokračovat se letos má například také s opravami silnic v Lukách nad Jihlavou 
a Dolní Cerekvi.

ZUZANA MUSILOVÁ