Mistrovství pro ně bylo jedním z vrcholů sezóny, ten druhý je teprve čeká. Na podzim se totiž chystají na světový šampionát do francouzského Lyonu. „Sestava bude podobná, jen obtížnější. S tréninkem začneme na konci prázdnin,“ nastínil plány Prokop. Z důležitého závodu nervózní není. „Velký úspěch je to, že jsme se tam probojovali, takže se spíš těším,“ podotkl Prokop.

Při skládání tanečních kroků na tuzemské mistrovství společně hledali kompromis. „Vyhráli jsme se sestavou Lucky, upravila tu, se kterou v minulosti zvítězila. K tomu jsme přidali novou hudbu. Snažili jsme si vycházet vstříc, nic jsme nechtěli lámat přes hranu. Hledáme takové kombinace, které nás baví, a víme, že je předvedeme perfektně,“ popsal zrod vítězného tance Prokop. Podle něj je letošní sezóna pro jihlavský klub Elvis historicky nejúspěšnější. Mistrovský titul totiž získali tanečníci také v žákovské kategorii a formaci párů.

Dvojice trénuje třikrát týdně. Kromě tance také plavou a posilují. „Úplně přísnou životosprávu nedodržuji, ale snažím se stravovat rozumně,“ prozradil Prokop. Kvůli častým tréninkům a práci mu už na jiné koníčky nezbývá čas.

Mašková a Prokop spolu tančí více než dva roky. Oba svou sportovní kariéru nastartovali s jiným tanečním partnerem. Mašková za sebou má na kontě mistrovský titul z roku 2010, zatímco pro Prokopa je to zatím největší sportovní úspěch.