Program je naplánovaný od osmi hodin ráno, kdy budou na místě připraveny registrace psů. V dopoledních hodinách bude v areálu nákupního centra připraveno posuzování pejsků v kruhu a krátce po poledni pořadatelé vyhlásí výsledky soutěže o pejska sympaťáka.

Od jedné hodiny odpoledne budou v areálu připraveny soutěže. Soutěžit se bude hned v pěti kategoriích, a to Štěňátka, Veteránci, Voříšci, Pejsci bez průkazu původu a pejsci s průkazem původu.

Na Voříškiádě nebudou chybět ani doplňkové soutěže, které jsou složené z kategorií Dítě a pes, Nejlepší trik, Psí karneval a Chytání piškotů.
Pro vítěze soutěží pořadatelé připravují hodnotné ceny, krásné poháry a další odměny. Všichni zúčastnění získají malou pozornost za účast.
Součástí Voříškiády bude také doprovodný program v podobě ukázek agility, vystoupení tanečního souboru či řemeslný jarmark.

Přihlášky mohli vystavující pejskaři zasílat do 15. května přes internetový formulář, avšak pro omezený počet zájemců připravují pořadatelé přihlášky i na místo. Pejskaři budou ale soutěžit bez nároku na dárek za účast. Startovné na akci je sto korun.