Od 14 hodin se uskuteční přehlídka traktorů, od 15 hodin bude oceněn nejstarší a nejmladší traktor. Návrat traktorů do stodol, garáží a přístřešků bude od 17 hodin.

Představí se kousky nejen majitelů přímo z Třeštice, ale účast přislíbili lidé z širokého okolí. Se Zetorem s označením 25A z roku 1950 slíbil dorazit Jaroslav Krul z Heraltic, jen o pět let starý Zetor stejné značky bude mít s sebou Miroslav Ježek, rovněž z Heraltic. S nejnovějšími kousky se budou chtít pochlubit hlavně obce. V Pavlově si v roce 2015 pořídili model Proxima 80, o rok dříve kupovali nového garážového mazlíčka v Hodicích, zde mají model Proxima 90. Zbrusu nový model Major 80 z letošního roku slibuje firma Moreau Agri Vysočina.

Zdánlivě jednoduchý projekt zastavila podmínka hygieniků. Ti se brání, že jde o podmínky dané současnou legislativou v otázce protihlukových opatření.
Propojení Telečské a U Hřbitova se nekoná. Kvůli ventilaci a hluku

Vyjížďku Zetorů uspořádali v Třeštici na konci roku 2014, kdy tak vítali do své stáje nový traktor Zetor, kterému dalši jméno Šimon. Z této akce je fotografie a fotogalerie u článku.