„Na soutěž máme vše nachystáno. Pouze jsme museli v tomto týdnu řešit ještě odhlášení jedné feny, protože se začala hárat. Z toho důvodu s ní vůdce odstoupil, ale náhradníka máme,“ uvedl ředitel akce Josef Prokeš, který je zároveň předsedou okresního mysliveckého spolku v Jihlavě.

Na nejvyšší domácí soutěži se tak představí němečtí krátkosrstí ohaři, čeští fouci, výmarští krátkosrští ohaři a další plemena. V soutěži se představí také zástupci z Kraje Vysočina, konkrétně z Třebíčska. Soutěž ohařů má prokázat pracovní všestrannost psa na suchu i ve vodě. „Na poli bude jedenáct disciplín, v lese deset disciplín, ve vodě čtyři a dále ještě tři disciplíny přinášení. Přinášení pernaté zvěře, srstnaté zvěře a lišky. Celá soutěž se tedy sestává z 28 disciplín,“ upřesnil Prokeš.

Ilustrační foto
Cesta z Telče na Třebíč už je průjezdná

Memoriál bude volně přístupný pro širokou veřejnost. Po celou dobu memoriálu je připravené zázemí ve Staré hospodě ve Štokách a ve třech stáncích na honitbách. „Stabilní stánky budou v lese u Štoků, u rybníku u Dobronína a mobilní stánek se bude pohybovat v okolí Kamenné,“ přiblížil ředitel závodu. Zájemci budou moci vybírat ze třech zvěřinových chodů, a také z nabídky tlačenky, klobás, sekané a tak dále. „Zveme a uvítáme každého, kdo chce vidět a zažít v přírodě něco nevšedního, neobvyklého a zajímavého,“ doplnil ředitel.

Akce skončí v neděli 3. září, kdy budou účastníci plnit zbylé soutěžní disciplíny. Vyhlášení výsledků je naplánováno na nedělní 17. hodinu ve Staré hospodě ve Štokách. Vyhraje ten pes, který získá nejvíce bodů. Maximum je 500 bodů z 28 disciplín.

Ilustrační foto.
Kolečkové brusle i kolo. V Telči vybudují stezku