Tak vidí aktuální situaci odpůrci výstavby supermarketu na místě nynějšího polenského autobusového nádraží.

Na pondělním zasedání totiž zastupitelé schválili, že se využití této lokality bude projednávat jako součást připravovaného územního plánu a nebude už řešeno samostatně, jako doposud. Nový územní plán by měl být dokončen v roce 2014 a jeho projednávání bude v Polné provázet i veřejná diskuse.

„Myslíme si, že skupina lidí, která má na výstavbě supermarketu zájem, bude na zastupitele vyvíjet nátlak. Jde o získání lukrativních pozemků. My nesouhlasíme s tím, aby supermarket stál v památkové zóně. Pozitivní je, že nyní bude možné navrhnout několik variant, jak toto místo využít. Už se nebude jednat jen o tom, jak ho změnit na zastavitelnou plochu, aby se tam mohl postavit například ten supermarket,“ řekl opoziční zastupitel Ivan Klusáček s tím, že proti plánované výstavbě obchodního domu bude dál protestovat.

Zastavění větší plochy a s tím spojené změny u autobusového nádraží by se nelíbily ani místostarostovi Jaroslavu Sobotkovi. „Je to pouze můj osobní názor. Podoba a umístění supermarketu, které představil investor, se mi nelíbí. Byl bych spíše pro vybudování lepšího zázemí pro cestující, nového parkoviště pro ně a pro výstavbu menších objektů. Je jasné, že dokud není schválena změna územního plánu, není nic jisté,“ uvedl Sobotka.

Místostarosta dodal, že lokalita autobusového nádraží není jediná, o které se v Polné bude dlouze diskutovat. „Stanovisko zastupitelstva není v případě supermarketu jednotné. Co zastupitel, to názor. Jen někteří zastupitelé řekli jasné ne,“ dodal Sobotka.

Humbuk kolem výstavby supermarketu udivuje investora společnost Fuertes Development. Podle Zdeňka Přichystala to totiž vadí jen několika lidem. „Splnili jsme všechny požadavky města, to má samozřejmě právo nás odmítnout. Lidé o supermarket zájem projevili. V projektu jsme mimo jiné zohlednili i požadavky památkářů. Město by se dočkalo celkové revitalizace nádraží,“ vyjádřil se Přichystal.

Ten také včera upřesnil informace o podobě supermarketu. „Počítáme s tím, že projekt bude mít podobu, kterou prezentujeme od začátku,“ doplnil Přichystal.