Pokud je teplé počasí, bývá parkoviště určené pro zoo velmi rychle zaplněné. Situace je letos navíc komplikovanější kvůli tomu, že parkování je v jihlavském obchodně zábavním centru City Park, kam zoo řidiče po zaplnění jejího parkoviště odkláněla, placené. Řidiči tak zmatkují a hledají místa jinde po městě.
„Pokud jsou parkovací místa před zoologickou zahradou obsazena, informuje o tom přijíždějící návštěvníky obsluha parkoviště a doporučuje využít parkovací plochy u obchodního domu Tesco nebo v nákupním centru City Park," vyjádřil se mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

O teplých jarních dnech navštívila zoo nedávno Karolína Hotařová ze Žďáru nad Sázavou. „Bylo to o víkendu a už když jsme se k zoo blížili, viděli jsme, že tam stojí lidé, kteří auta odklánějí. Obsluha nás navigovala k City Parku, ale namítli jsme, že tam už se přece platí, ale všechno nám vysvětlili, nakonec jsme vlastně v City Parku neplatili nic, protože jsme prohlídku zoo zvládli v požadovaném čase, ale zmatek to tedy byl," popsala situaci Karolína Hotařová.

V City Parku jsou totiž ve všední dny tři hodiny parkování zdarma a každá další hodina za dvacet korun. Za parkování u zoo zaplatí návštěvník čtyřicet korun za den, což odpovídá pěti hodinám parkování v City Parku ve všední den. V sobotu, neděli a o svátcích je v obchodním centru pět hodin parkování zdarma. „Tato doba je dostatečná k pohodové prohlídce zoo. Návštěvníci tráví v zoo průměrně tři až čtyři hodiny," přiblížil Martin Maláč.

Vedení zahrady také jednalo s vedením obchodního centra City Park o dalších možnostech, tedy výhodách, pro návštěvníky zoologické zahrady parkujících v City Parku. „Konzultovali záměr zavedení validace parkovacího lístku na pokladně zoo. Případné realizaci však musí předcházet technické posouzení kompatibility parkovacích systémů zoo a City Parku," informoval mluvčí jihlavské zoo. „Zoologická zahrada je naším partnerem. Proto bychom chtěli umístit jeden z validátorů parkování v zoo," řekl před časem manažer centra City Park Aleš Navrátil.