Hudba jela na plné pecky, barmanky byly na roztrhání a parket nebyl ani na chvíli prázdný. Každý pokukoval po televizi, kde se promítaly fotky ze všech událostí organizovaných Ponorkou, zda se náhodou neuvidí na nějaké fotce z předešlých akcí. Kdo by se totiž spatřil, získá na baru dárek v podobě nějakého drinku.

Nad očekávání mnohých se na poslední páteční akci Loučení s Ponorkou sešlo tři sta lidí. Klub se rozhodl skončit poté, co mu podle slov provozovatelů uškodila média, protože ho spojovala s vraždou patnáctileté Petry. Ta totiž v klubu trávila poslední chvíle předtím, než byla zavražděna.

DJ-ové vyvolávali písničkami trochu nostalgie. Nehrály se totiž pouze nejnovější hity, ale klubem zněly písničky z celých posledních dvou let existence klubu. „Písnička, která tento večer zazněla, a ještě zazní nejčastěji, je určitě Žijeme len raz. To je prostě taková naše klasika. Už teď o půlnoci to tu jede skvěle, ale právě odteď se to začne, bohužel naposledy, rozjíždět tak, jak jsme byli zvyklí v minulých letech," překřikoval hudbu jeden z DJ-ů Jan Štifter, mezi ponorkáři přezdívaný Štífa. K tomu dodává, že písničku na přání si přišlo objednat už kolem dvaceti lidí.

Poklidný večer

Důležitou roli na páteční akci hráli samozřejmě i šatnáři a ochranka, ta večer prožila v poklidu. I když sem přicházeli lidé už trošku napití, k žádným rvačkám nebo výtržnostem naštěstí nedošlo. „Já už tady vstup vybírám skoro rok a se všemi tu máme skvělé vztahy. Takže mě mrzí hlavně i to, že se už nebudeme tak pravidelně se všemi vídat. Dnešek probíhá dobře, dokonce za mnou přijde někdo i na kus řeči. Kdybych byl opilý, šel bych klidně i tancovat, ale jak říkám, s těmi lidmi, co přijdou, je sranda i tady v šatně," popisuje šatnář Vladimír Burian.

Celý večer dokumentoval se svým foťákem Petr Kozák, který už na Ponorce nafotil tisíce fotek z akcí od A do Z a natočil i pár videí. Dokonce tu měl i své fakírské představení. „Poznal jsem super personál od majitele po obsluhu, security až po DJ-e. Viděl jsem tanečnice od profesionálek až po amatérky a že se občas bylo na co koukat. Můžu říct, že Ponorka by měla jít příkladem většině diskotékových klubů. Hlavně i skvělým přístupem k lidem, rozhodně si myslím, že bude Jihlavě chybět," zmiňuje na facebookových stránkách Kozák.

A ke konci party došlo s proslovem na jednoho z provozovatelů disko klubu Ponorka Ondřeje Němce. „Chtěl bych vám poděkovat za ty celé dva roky, co tu jsme. Právě kvůli vám, věrným ponorkářům, jsme pátek co pátek vymýšleli různé akce. Ani nevíte, jak jsem rád, že se nás tu dnes večer sešlo tolik, abyste se pořádně rozloučili s naší Ponorkou. Věříme a doufáme, že se tu brzy společně zase sejdeme," zazněla děkovná slova Němce, který spřádá plány na nový projekt.

SIMONA ŠIMKOVÁ