Navíc do konce roku by se jihlavský Prior mohl dočkat i nové fasády. Ta by mohla vylepšit vzhled kritizované stavby v centru krajského města.

O možnosti nové fasády právě jednají správci nemovitosti s jihlavským magistrátem. „Rádi bychom opravili nejen exteriér, ale i fasádu. Jihlavskému magistrátu jsme předložili možné vizualizace, které prozatím nechceme zveřejňovat. Čekáme totiž nejprve na stanoviska od vedení krajského města a Národního památkového ústavu. Pokud by byly kladné, nová fasáda by mohla být hotová letos v listopadu," řekl ředitel správy nemovitostí Le cygne sportiv Jan Hamáček.

Dle mluvčího jihlavského magistrátu Radka Tulise by správci Prioru měli dostat od jihlavského úřadu územního plánování vyjádření k fasádě do konce března. „Správce budovy předal magistrátu několik variant řešení, která se týkají nejen fasády, ale i třeba nátěru oken, stínicích polepů oken, sjednocení vzhledu reklam a oplechování," doplnil Tulis.

Během loňské rekonstrukce z Prioru zmizeli menší prodejci z přízemíi nábytek. Zboží společnosti Prior se z přízemí a druhého patra sestěhovalo do prvního patra. Volné prostory v přízemní si pronajal prodejce elektroniky.

Od konce minulého týdne se v Prioru modernizují a rekonstruují prostory restaurace McDonald's. Ta se zákazníkům znovu otevře 6. dubna. Ostatní obchody fungují bez omezení.

„Nepatrně se změní prostory restaurace za účelem dosažení většího prostoru pro kuchyň a zázemí pro zaměstnance," uvedl PR specialista McDonald's Adam Rapák. Součástí přestavby je rovněž modernizace vzduchotechniky.

Zrekonstruovaná restaurace v centru krajského města nabídne svým zákazníkům především moderní technologie při objednávání. „Jedná se o koncept restaurace nové generace, kde si zákazníci své individuální menu navolí pomocí tabletu na samoobslužném kiosku," vysvětlil Rapák. Restaurace si od individuálních objednávek slibuje zajištění sto- procentní čerstvosti.

„Každý produkt bude připravený pro konkrétního zákazníka," dodal Rapák. Zákazníci v rekonstruované restauraci najdou také silnější připojení k internetu, než tomu bylo doposud.

ZUZANA RODOVÁ