„Instalace dočasných semaforů se nedaří tak rychle, jak si samotná jihlavská radnice představovala a přála. Umístění zatím neumožňuje administrativa, radnice jedná s Krajem Vysočina, věříme, že do dvou týdnů se podaří dočasné semafory umístit,“ vysvětlil důvod zdržení mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis. Podle plánů by tedy semafory mohly být součástí křižovatky nejpozději do konce května.

Doprava na této křižovatce totiž pravidelně ve špičkách kolabuje. Zpoždění zde nabírají také městské autobusy. Město ví, že nyní půjde pouze o provizorní řešení. Konečná rozsáhlá prava křižovatky se semafory je v plánu na příští rok. Pokud vše dobře půjde, plnohodnotné semafory ji budou řídit v polovině příštího roku. Město chce nechat v křižovatce rozšířit a upravit jízdní pruhy, vybuduje nové přechody pro chodce, bezpečnostní ostrůvky a veřejné osvětlení.

Právě neexistující přechod pro chodce byl zřejmě osudným pro zaměstnance nedaleké pekárny Lapek. Ten zemřel při tragické nehodě začátkem dubna, když nedaleko křižovatky přecházel dvouproudou silnici právě kvůli tomu, aby se dostal do pekárny na směnu. Postupně ho srazila tři vozidla. Neměl šanci srážku přežít.

Ilustrační foto.
Oprava silnice u Brtnice začala
Jaromír Kalina
Je to absurdní, říká o zahájení trestného stíhání náměstek Kalina