V Telči, Třebíči a ve Žďáru nad Sázavou se to turisty jen hemží a prohlédnout si danou pamětihodnost v klidu je mnohdy obtížné. Na Vysočině je ale celá řada opomíjených památek, o které se stará pár dobrovolníků.

Syndikát novinářů Vysočina proto vyhlásil devátý ročník autorské soutěže Péče o naše památky 2017. Podle předsedy Územního sdružení Syndikátu novinářů Vysočina Jaroslava Paclíka se může účastnit každý. „Cílem této naší již tradiční aktivity je ocenit žurnalisty či spolupracovníky médií, nebo kronikáře, kteří zviditelňují příkladný vztah jednotlivců, podnikatelských subjektů či občanských iniciativ k památkám v Kraji Vysočina,“ doplnil Paclík.

Každý z autorů může do klání přispět nejvýše třemi publicistickými materiály, které byly či budou prokazatelně zveřejněny od začátku letošního roku do 12. listopadu 2017. Porota bude hodnotit především splnění zadání. Materiál by tedy měl slovem nebo obrazem v tištěných či elektronických médiích, případně zápisem do kronik, přiblížit životní postoje lidí a jejich péči o památku v regionu. Vítěze čeká finanční ohodnocení. Uzávěrka soutěže je ve středu 15. listopadu.

Ilustrační foto.
Knihovny začaly půjčovat stolní hry. Nabídka má ohromný ohlas