„Věříme, že naši posluchači a fanoušci nový název přijmou a budou nás i nadále ladit ještě ve větší míře než dosud. Jsme rádiem jejich kraje a doufáme, že se staneme i rádiem jejich srdce,“ přeje si ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jan Menger.

Každé ráno se posluchači dočkají nově Soudniček advokáta Iva Jahelky. V ranním vysílání se objeví více informací z regionu, redaktoři se budou hlásit přímo z míst, kde se něco děje. „Dopolední vysílání nově oživí pravidelná poradna, do které si budou moci posluchači zavolat o radu vybranému specialistovi. Příběhy z Vysočiny nahlédnou do historie a současnosti měst, vesnic a vesniček na Vysočině a do osudů lidí v nich,“ uvedl ředitel stanice Český rozhlas Vysočina Zdeněk Duspiva.

Pravidelné polední Písničky na přání budou i nadále plnit Naďa Urbánková a Jarda Hypochondr. „Také o víkendu si posluchači přijdou na své. Hodinu před nedělním obědem jim zpříjemní Jan Rosák, který si do své talk show bude zvát známé osobnosti z řad herců, zpěváků, lékařů či sportovců. Podvečerní víkendové vysílání obohatí i unikátní seriál dokudramat Historie českého zločinu o nejzajímavějších případech české kriminalistiky,“ doplnil ředitel stanice Český rozhlas Vysočina Zdeněk Duspiva.

Nový tvar internetové adresy bude nově vysocina.rozhlas.cz s tím, že odkazy z minulé doby budou i nadále fungovat.

Ilustrační foto
Řidička nepřežila náraz do stromu