Městys se tak rozhodl poté, co ho lidé začali bombardovat dotazy, jak mohou rodině pomoci. „Tatínek musel odejít z práce, aby se o dcery mohl starat. Přišel tak o výrazný zdroj příjmů. V minulých dnech nás proto kontaktovali občané, že by rádi Romanovi finančně pomohli. Rada městyse proto zřídila pro účely veřejné sbírky transparentní účet,“ uvedl místostarosta Stonařova Ivan Šulc. Spuštěný bbyl v pátek 15. září. Fungovat by měl prozatím půl roku - až do 15. března.

Viktorie Jurčeková, Batelov, 24. srpna 2017, 53 cm, 4 320 g
Podívejte se na zářijová miminka z Jihlavska. Hlasujte o to nej

Malá Izabelka musí nyní dodržovat přísná hygienická opatření. Následky leukémie si nese dosud, trápí ji epileptické záchvaty. „Pravidelně proto kromě chemoterapeutik a léků na ředění krve bere také léky na epilepsii. Celá rodina musí dodržovat přísná pravidla na hygienu a čistotu. Do toho mají rozestavěný dům,“ dodal Šulc.

Na nově zřízený účet 4976702379/0800 může posílat peníze každý. Zároveň bude mezi dalšími transparentními účty dostupný na internetu tak, aby se každý mohl podívat, co se s penězi děje. Kdo chce, může peníze složit v hotovosti v kanceláři městyse. Dále probíhá i materiální sbírka, kterou zajišťuje Lenka Hájková ze Stonařova.