Na svém posledním dubnovém zasedání o tom rozhodli radní Kraje Vysočina. Výuka i provoz zůstanou beze změny, nová škola, která vznikne, bude mít jednoho ředitele.

Radní k tomuto kroku přistoupili poté, co se do konkurzu za odcházejícího ředitele třešťské školy přihlásila pouze jedna uchazečka. „Na konci prosince rezignoval na pozici stávající ředitel školy. Školu nyní řídí zásupce statutárního orgánu. Do konkurzu se přihlásila pouze jedna uchazečka, která však nedodala požadované doklady, proto byl konkurz zrušen,“ uvedla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Na základě nízkého zájmu posuzoval školský odbor Kraje Vysočina další postup.

Student jihlavské automobilní školy se podívá do výrobního závodu Scania ve Švédsku.
Jihlavská automobilní zvítězila v národní soutěži

Ve hře byla i varianta, že by se kraj pokusil vypsat konkurz na ředitele ještě jednou. Dále se řešilo, že by bylo nejvhodnější sloučení s jihlavskou Obchodní akademií, Střední zdravotnickou školou, Střední odbornou školou služeb a Jazykovou školou s právem státní jazykové zkoušky Jihlava. Doplnilo by se tak portfolio školy o zahradnické obory nebo cukráře, a v případě poklesu zájmu by se později některé obory převedly z Třeště do Jihlavy.

Nakonec ale vyhrála varianta sloučit třešťskou školu s černovickou. „Výhodou této varianty je obdobné zaměření obou škol a zkušenost ředitele. Určitou komplikací je vzdálenost přes 50 kilometrů,“ dodala Svatošová.

Na pozici ředitele bude vypsán konkurz. Odbor školství Kraje Vysočina předpokládá, že se do něj přihlásí i stávající ředitel černovické školy.