Ženy se na první hodině učily správně dýchat, připravovaly se na porod, ale také hrály na babu. Plavat se bude až do letních prázdnin. „Těhotné ženy některá cviky nemůžou dělat, protože jsou už pro ně náročná. Ve vodě je to ale jiné, nadlehčuje je, takže je pro nastávající maminky plavání ve vodě určitě vhodné," vysvětlila vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Alena Valová.

Nastávající maminky na hodině plavaly s míčem a dalšími pomůckami. Porodní asistentky jim vysvětlovaly vše potřebné a ženy se jich mohly zeptat na to, co je zajímá. Hodina byla také plná akce, protože došlo i na hru na babu.

Plavání pro těhotné probíhá každé liché pondělí mezi devatenáctou a dvacátou hodinou na bazénu Základní školy Demlova. Další hodina je 24. března. K dispozici je na místě také vířivka. „Hodina stojí 140 korun a není nutné se na ni objednávat, nebo chodit na všechny lekce. S sebou je potřeba vzít si koupací čepici. Po letní prázdninové pauze budou kurzy pokračovat," řekla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

ZUZANA MUSILOVÁ