V současné době se z kasiček tříkrálových koledníků vysypalo už 1 455 288 korun, a to ještě chybí sečíst peníze z krajského města.
„Úředně rozpečetěno a spočítáno máme 88 procent tříkrálových pokladniček. Počítání výtěžku z města Jihlavy proběhne příští týden. Výtěžek už nyní ale přesahuje ten z minulého roku," uvedla Radka Běhalová, mluvčí Oblastní charity Jihlava, která Tříkrálovou sbírku v okrese pořádá.

V loňském roce byl celkový výnos ze sbírky na Jihlavsku ve výši 1 432 097 korun, což bylo o 150 tisíc více než v roce 2014. Sbírka má proto rok od roku vzrůstající tendenci.

Oblastní charita Jihlava sčítá výsledky z 28 oblastí. V loňském roce se v Jihlavě vybralo kolem 115 tisíc korun. Pokud tomu bude podobně i v letošním roce, bude přírůstek rovněž ve výši kolem 150 tisíc korun. V dalších částech regionu, kam jihlavská Charita počítá ještě i Dačicko a Slavonicko, se letos prakticky ve všech vybralo o něco více.

Peníze, které byly vybrány, putují do sociálních služeb oblastní Charity. Centrum pro sociálně znevýhodněné v Jihlavě na Žižkově ulici dostane půl milionu na rekonstrukci budovy, aby se zde mohly plnohodnotně provozovat služby pro sociálně znevýhodněné občany.

Dalších 150 tisíc korun půjde do nově vzniklého stacionáře pro seniory a nízkoprahového zařízení pro mládež v Lukách nad Jihlavou.
Za zmínku stojí také příspěvek ve výši 120 tisíc korun na pečovatelskou službu v obcích Kamenice, Luka nad Jihlavou, Telč, Nová Říše a Kostelec. Zde bude za peníze pořízeno vybavení a terapeutický materiál pro aktivní činnost seniorů.