„Nová víceúčelová hala s palubkovou podlahou je určena především pro stále populárnější badminton. Čtyři badmintonové kurty vyhovují parametrům soutěží v České republice. Hala může sloužit také pro nohejbal, volejbal a malou kopanou, podle zájmu i k dalším sportům, cvičení ve skupinách a podobně," představil projekt předseda představenstva Teniscentra a primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal (ODS).

Při rekonstrukci zmizela původní budova s nevyhovujícími šatnami, sociálním zařízením, kanceláří a občerstvením. Nahradila ji nová budova s moderním zázemím, objekt navazuje i na stávající tenisovou a squashovou halu.

Venku je osm tenisových kurtů

„V areálu je k dispozici ještě osm venkovních tenisových antukových kurtů, z nichž tři prošly rovněž celkovou rekonstrukcí, a pět tenisových kurtů s umělým povrchem v halách," doplnil další informace ředitel Teniscentra Gustav Slavík. Areál využívají sportovní kluby i široká veřejnost, probíhají tam soutěže, turnaje a další akce.

Projekt je vypracovaný tak, aby se objekt případně dal v budoucnu rozšířit o nadzemní podlaží, kde by mohlo být ubytování a relaxační část.

Celková cena za rekonstrukci je čtyřicet milionů korun, město Jihlava se na úhradě podílí částkou devět milionů korun. Město Jihlava má v akciové společnosti Teniscentrum asi dvaapadesátiprocentní podíl. Areál kurtů navštíví v průměru 200 lidí denně.

Společnost ročně hospodaří s asi čtyřmi miliony korun, které získává z tržeb zejména za pronájmy sportovišť.

ZUZANA MUSILOVÁ