Celá slavnost začne pro návštěvníky ve čtrnáct hodin tapířím kvízem a výtvarnou dílničkou nedaleko tapířího venkovního výběhu. V patnáct hodin pak proběhne samotný křest malého tapíra.

„Součástí křtin bude i představení nejrůznějších zvířecích rekordů z jihlavské zoo, které jsou zapsány v České knize rekordů," informoval mluvčí jihlavské zoologické zahrady Martin Maláč.

Malý tapír jihoamerický se narodil 1. října. Jeho rodiči jsou samice Vanesa a samec Venoušek. Společnost tapíří rodině dělá tapířice Charlota, která je mámou Vanesy, a tedy babičkou malého tapíra. Na rozdíl od dospělých tapírů je mládě zbarveno pruhovaně podobně jako sele divokého prasete, to mu pomáhá ukrýt se v šeru tropického pralesa.

V 15.30 se mohou všichni návštěvníci těšit na podvečerní lampionovou procházku s průvodcem po zoo. „Lampiony si budou návštěvníci moci vyrobit nebo zakoupit na místě. Z důvodu bezpečnosti si mohou lidé donést vlastní lampiony opatřené bateriemi, nikoliv svíčkami," upozornil Maláč.

Celá akce je součástí Adventu v zoo, kdy se mohou návštěvníci každý den těšit na novou zajímavou akci. Přichystány jsou hry, soutěže, nebo zvýhodněné vstupné.