„Pomyslné dveře do vánočního období otevře svým koncertem první dáma české country music," avizovala manažerka DKO Petra Šperlová.

Řeč je o Věře Martinové, která v Divadelním sále DKO vezme kytaru do ruky tento čtvrtek v 19 hodin. I na její koncert lze využít objednání vstupenek přes elektronický systém na webových stránkách DKO.

Na vánoční koncertní turné po Česku už tradičně vyráží také Jakub Smolík. Zájemci tak mohou opět zajít do DKO na jeho romantické písně a pohodu, kterou navodí v pátek 11. prosince.

Malým předvánočním dárkem pro milovníky swingu může být koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers 15. prosince, kdy v DKO vystoupí s hudební show Nás to tady furt baví. Jde o oslavu jejich dvacetin na hudební scéně. Ondřej Havelka a jeho jazzové uskupení se vrhlo do své jubilejní sezony s nakažlivou vitalitou a v nebývalé formě. V jejich novém programu zazní mnohé hity, které si publikum za ta léta oblíbilo Mě to tady nebaví, Děkuji, bylo to krásné, Půlnoční blues či Vendelíne, co děláš? A k nim samozřejmě přibude také několik nových songů, které jistě chytnou za srdce.

Lucie Žáčková