V úterý tak na Masarykově náměstí vyrostou nafukovací atrakce, na kterých svůj talent předvedou studenti jihlavských středních škol, vysokoškoláci i zájemci z řad veřejnosti. „Soutěžit se bude v disciplíně, která je obdobou stolního fotbálku, a v obratnosti na překážkové dráze. Současně bude možné si vyzkoušet tradiční i méně známé aktivity jako chůzi na slackline s asistencí mistrů České republiky, slaňování z hradeb či plavání," informoval o programu Tomáš Obruba, mluvčí VŠPJ.

Slaňovat se bude z hradeb v prostoru parku Gustava Mahlera. Chybět nebudou ani ukázky parkuru, prvky ze Spartan race či hrátky s yoyem. Hlavní program sportovního dne se uskuteční od jedenácti do čtyř hodin odpoledne na jihlavském Masarykově náměstí.

Od pěti hodin odpoledne program pokračuje v bazénu v ulici Evžene Rošického. Tam se bude konat závod, při kterém budou chtít plavci překonat loňský rekord.

Pracovníky jihlavské zoologické zahrady a veřejnost šokoval incident, při kterém tři malí kluci zaútočili na plameňáky. Jedno zvíře útok nepřežilo.
Rodiče dětí, které zabily plameňáka, přestali spolupracovat se zoo