Výtěžek z akce poputuje do jihlavské nemocnice. Volba padla na dětské oddělení. „Rádi bychom z vybraných peněz alespoň částečně pokryli rekonstrukci denní místnosti pro maminky nedonošených dětí na JIP a jejich návštěvy. Maminky zde často pobývají opravdu dlouhou dobu, proto se jim v rámci oddělení sněžíme vytvořit pohodové zázemí, kde by se mohly aspoň na chvilku odreagovat od strachu o své miminko,“ vysvětlila Simona Hájková, vrchní sestra dětského oddělení.

Ilustrační foto.
Při nehodě řidička vyjela ze silnice. Lehce se zranila

Už nyní probíhá sběr darovaného oblečení. Své dary mohou zájemci do 8. března předat buď v Nemocnici Jihlava, anebo v Cityparku Jihlava v prodejně Lindex.

Akce navazuje na tradiční Šátkový veletrh. „V minulých ročnících akce se nám povedlo získat stovky módních kousků. Počítáme, že letos toho budeme moci nabídnout ještě mnohem více. Budeme navíc doplňovat průběžně, takže během celého Fashion marketu bude ke koupi nové a nové zboží,“ doplnila mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Karolina Kociánová z Jihlavy si vyzkoušela, jak žili vikingové.
Karolina Kociánová z Jihlavy si vyzkoušela, jak se žilo za časů vikingů

Kromě dobročinného prodeje čeká na návštěvníky i doprovodný program. Akci podpoří dokonce stříbrná slavice Ewa Farna, jejímž koncertem v šest večer hodin celý program vyvrcholí. Lákadlem pro gurmány bude kávový festival, pro dámy ubde připraveno líčení zdarma a na nákupy se stylistkou. K tomu všemu bude po celé odpoledne hrát živý DJ.