„Nemocnice dostala šek celkem na 62 408 korun. Všechny peníze budou použity na koupi nadstandardní vyhřívané postele pro novorozence od české firmy. Nedávno jsme si už jednu tuto posel koupili a měla by nám přijít v září. Doufáme, že spolu s ní by mohla přijít i druhá postel financovaná z peněz od Františka Boudného a ostatních,“ uvedl primář dětského oddělení jihlavské nemocnice Martin Zimen. K výzvě se finančně přidal generální sponzor závodu, firma ISOMA, kolektiv zaměstnanců Předvýběru.CZ a řada dalších spolupracovníků.

Ilustrační foto
Opilý muž chtěl zřejmě skočit z okna domu v Jihlavě

František Boudný ujel na kole celkem 1 619 kilometrů, a tak zdolal celou trať cyklistického závodu 1000 Miles Adventure. Během své jízdy několikrát zažil krizi a dokonce i bojoval s pocitem, že závod vzdá. „Bylo to hlavně v druhém týdnu závodu v Čechách, kdy se zhoršilo počasí, a navíc technický stav mého kola neodpovídal tomu, abych s ním pokračoval dál. Říkal jsem si ale, že vzdát to mohu až zítra,“ přiznal Boudný.

Trať začínala v Nové Sedlici na východním Slovensku a pokračovala napříč republikou na západ Čech. Závod byl odstartován na začátku července a cíl byl ve městě Sklaná. Cyklistický den začínal pro Boudného v pět ráno, kdy nasedl na kolo a většinou z něj slezl až v devět hodin večer. Doprovod byl v rámci pravidel zakázán. „Pouze jsem potkával další závodníky a občas jsem s někým část trasy absolvoval. Záleželo na tom, zda jsme si vyhovovali tempem a zastávkami, protože během závodu je neustálý hlad,“ řekl Boudný.

Plán na příští rok zatím ještě nemá. „Za extrémními závody nezavírám dveře, protože je to věc, která mne velmi baví. Beru to jako osobní výzvu. Co se týče o dobročinnost, tak určitě zase něco uspořádám, ale nebude z toho každoroční tradice,“ dodal Boudný.

Před začátkem závodu si Boudný sám vybral, že peníze za ujeté kilometry půjdou na dětské oddělení jihlavské nemocnice. Motivací mu byly jeho malé děti, které byly v nemocnici hospitalizovány. „Nebylo to naštěstí nic vážného. Na oddělení jsem si všiml, že různé společnosti mu finančně pomáhají, to motivovalo i mě. Výběr toho, co se za peníze koupí, jsem nechal na panu primáři. Ten ví, co je pro oddělení nejdůležitější. Věřím, že se rozhodl správně,“ podotkl Boudný.

Klokan Kuki skončil po odchytové akci v jihlavském útulku, kde si ho v pátek dopoledne vyzvedl šťastný majitel Radek Helekal.
Kuki se vrací domů. Chytili ho v Jihlavě

Na chodbě dětského oddělení v druhém patře, které patří novorozencům, totiž visí mnoho zasklených darovaných šeků od různých společností. „Jednou za rok k nám chodí také fotbalisté FC Vysočiny s hračkami pro děti,“ uvedl primář Zimen.

Boudný je spoluvlastníkem a obchodním ředitelem ve firmě Předvýběr.cz. Šek jihlavské nemocnici předal v pátek 18. srpna. Při té příležitosti si prohlédl pokoje a zázemí patro s novorozenci.