„Ředitelství silnic a dálnic slibovalo, že vozovka měla být jednosměrně průjezdná. Během započaté rekonstrukce ale změnili pravidla," informoval o situaci u Dolních Dvorců starosta Milan Opravil. Obyvatelům této vesnice se cesta do Telče prodloužila na sedm kilometrů. Důvodem oprav je rozšiřování vozovky. Její šíře totiž neodpovídá parametrům frekventovaných silnic prvních tříd.

„V průběhu oprav se zjistilo, že není možné udělat jednosměrnou průjezdnost, proto je tato silnice zcela uzavřená," odůvodnila uzavírku úseku ředitelka krajské správy Ředitelství silnic a dálnic Marie Tesařová. Práce by zde měly být dokončeny na konci letních prázdnin. „Mohlo by to být ale i dříve. Záleží však na tom, zda během oprav nenastanou nějaké problémy. Ty se nadají předjímat," dodala Tesařová.

Tachograf. Řidičům, kteří manipulovali s tachografem, hrozí tresty odnětí svobody. Firmy musí platit vysoké kauce.
Řidiči vypínali tachograf, hrozí jim roky ve vězení

Cesta do Telče se prodloužila i obyvatelům z nedalekého Urbanova. Objízdnou trasu mají mnohem delší. „Do Telče musíme jezdit přes Sedlejov a Mysliboř," sdělil místostarosta Urbanova Bohdan Staller.

Za opravu a rozšíření silnice zaplatí Ředitelství silnic a dálnic 31 milionu korun včetně DPH. Vozovku prošla rekonstrukcí naposledy před několika lety. „V roce 2003 se v rámci velké investiční akce vystavěl obchvat kolem Dolních Dvorců," poznamenala Tesařová. V minulosti totiž frekventovaná silnice protínala Dolní Dvorce.