Od pondělního večera až do středečního odpoledne jim totiž kvůli silné pondělní bouřce nešel proud. Až během středečního odpoledne proud znovu naskočil.

Ve vsi žije 84 lidí a není v ní zaveden plyn, všechny domácnosti byly tedy odkázány na vlastní studnu s čerpadlem. „Každý si situaci vyřešil po svém, někdo si půjčil elektrocentrálu," uvedl ve středu kolem páté odpoledne starosta Horní Myslové Miroslav Nosek, který přesně nevěděl, v kolik hodin se elektřina znovu rozběhla. „Když jsem přijel z práce, už šla," dodal Nosek.

Proud ještě ve středu dopoledne nešel ani ve třetině Herálce, a to v části Hať. Kdy bude vedení spraveno, starosta Lubomír Gregor dopoledne nevěděl. „Lidé mě bombardují, tečou jim mrazáky," posteskl si Gregor. Zda se podařilo v Herálci během středy obnovit dodávku proudu, se Deníku ve středu odpoledne nepodařilo zjistit.

Na Jihlavsku energetici během středy opravovali osm trafostanic. Bez elektřiny byli lidé v částech obcí, a to v Horní Myslové, Loučkách, Borovné, Krahulčí, ale i v jihlavské části Popice.

Podle Boženy Herodesové, mluvčí společnosti E.ON mělo být vše opraveno do středečních pěti hodin odpoledne. „Starostové dotčených obcí byli našimi techniky informováni a chápali situaci, která z důvodů bouřek, a hlavně extrémně silného větru nastala," dodala Božena Herodesová.