Oproti minulým ročníkům se prodlužuje doba hlasování, od 20. června do 31. srpna. Hlasovat je možné z jedné IP adresy ve všech čtrnácti krajích, pouze pro jedno informační centrum v kraji.

„V případě Vysočiny mohou hlasující vybírat z pětatřiceti míst, která zajišťují servis turistům. U každého centra jsou k dispozici detaily v podobě kontaktních údajů, užitečných informací, jako je návštěvnost, a najdete tam také fotogalerii, přehled získaných certifikátů a ocenění nebo prezentaci distribuovaných periodik a propagačních materiálů,“ informoval ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák s tím, že nechybí přehled poskytovaných služeb i otevírací doba jednotlivých zařízení.

Ilustrační foto.
Jak přilákat řidiče trolejbusů? Především dobrým platem

Na Vysočině funguje 48 turistických informačních center, některá pouze sezónně, jako například centrum v Kramolíně nebo Koněšíně. Přehled všech turistických informačních center a jejich otevírací dobu najdete na: http://www.region-vysocina.cz/infocentra/.

Vyhlašovatelem soutěže je Asociace turistických informačních center ČR, nově ve spolupráci s Vydavatelství KAM po Česku.