„Letošní prohlídky bunkru S-7 budou opět doplněny ukázkami funkční vojenské techniky a zbraní na povrchu a v září také besedou a promítáním o stavbě krytu, významu a využití civilní obrany v minulosti a v současnoti, které připravujeme ve spolupráci s Muzejním spolkem Třešť,“ uvedl Jiří Šťastný z Muzea Tesla v Třešti, které akci ve spolupráci s městem a zařízením ministerstva pořádá.

Právě kvůli promítání shání organizátoři fotografie a tištěné materiály, které se týkají výstavby objektu protiatomového krytu S-7, který byl označovaný také jako Jáma. „Zajímají nás fotografie místa výstavby a samotné výstavby, novinové články a výstřižky, které se týkají stavby krytu, případně i utajovací zprávy z tisku,“ dodal Šťastný.

Na prohlídky je třeba se stejně jako loni předem objednat prostřednictvím formuláře na stránkách muzea Tesly, případně osobně či telefonicky v turistickém informačním centru. Vstupné je stanoveno na 100 korun na osobu beze slev.

Prohlídky se konají ve dnech 29. července a 12. srpna vždy od 8 do 15.30. Dále ve dnech 30. července, 13. srpna a 9. září v době od 8 do 15 hodin.

Kemp Pávov.
Prázdninové víkendy jsou v kempech našlapané