Nejenom o tom bude konference pro veřejnost s názvem Infekce současnosti, která odhalí zákulisí infekčního oddělení. „Kromě zajímavého povídání vezmeme veřejnost do zázemí nově opraveného moderního pavilonu jihlavské nemocnice," uvedla mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Tradičně na podzim zve jihlavská nemocnice na konferenci, která je určená široké veřejnosti a představuje jednotlivé obory. Letos se zájemci podívají na infekční oddělení. Na začátku konference se bude promítat video ze zázemí. „Infekční oddělení disponuje čtyřlůžkovou JIP, která slouží pacientům jako jediná na Vysočině. Otevřela se v roce 2012, stejně jako Pavilon urgentní a intenzivní péče, kam se celé oddělení přestěhovalo z dnes již neexistujícího pavilonu, který padl k zemi letos na podzim," dodala Zachrlová.

Zdravotníci představí oddělení samotné a dále mají připravené přednášky na témata Lymeská borelióza, Infekc virem klíšťové meningoencefalitidy, Vysoce nakažlivé choroby a Jak postupovat při pokousání zvířetem. Vše bude doplněné prezentací s fotografiemi a názornými ukázkami.

Kromě přednášek bude na místě také stánek VZP, kde se mohou zájemci seznámit například s preventivními programy pojišťovny a měřit se bude také tlak a BMI.

Akce se uskuteční 14. října 2015 od 15 do 17.30 hodin v Kongresovém sále Kraje Vysočina.