Už je to bezmála osm let, co jihlavská společnost ATIS vydražila hotel Zlatá hvězda v dolní části jihlavského Masarykova náměstí. Za tu dobu v něm ovšem nepřenocoval jediný host. A místo nápisu Hotel budovu nějakou dobu zdobil neonový poutač Jackpot. Nyní se však začalo blýskat na lepší časy, herna mizí a idea hotelu dostává konkrétní obrysy.

Majitelé už delší dobu uvažují o znovuobnovení čtyř-hvězdičkového hotelu evropských parametrů.

„Už když jsme hotel koupili, jsme si přáli, aby zde hotelové služby byly. Bohužel finančně jsme na tom nebyli nejlépe, a navíc jsme měli ještě dal- ší projekty, takže hotel nebyl v tu chvíli hlavní prioritou," uvedl jednatel Zlaté hvězdy Drahoslav Roubíček.

V současné době se ale vše dává konečně do pohybu.

Jednou z brzd projektu byl problém s parkovacím prosto-rem poblíž hotelu. „Takový hotel potřebuje parkoviště, které zde ale není. Vše jsme ale začali řešit s městem, a měl by nám být poskytnut pros- tor za hotelem," popsal Rou-bíček.

„Žádost pana Roubíčka řešila majetková komise města. Mělo by jít o zhruba osm až deset parkovacích míst," potvrdil mluvčí magistrátu Radek Tulis.

Na hotelu už minulý rok proběhly venkovní úpravy: rekonstrukce fasády a výměna venkovních dveří. „Určitě provedeme i další dílčí změny. V současné době se ještě projekt hotelu předělává," informoval Roubíček.

K rekonstrukci hotelu v his-torickém centru Jihlavy mají pomoci i dotace.

„Pokud půjde vše podle plánu, začneme už letos na podzim s rozsáhlou rekonstrukcí a do dvou let by měl být hotel připraven na první nocležníky," prohlásil Roubíček.

Hotel by měl mít dvě restaurace, kavárnu, minipivovar s pivnicí, který bude ve sklepení, kde dříve býval klub Maňana, a dvacet pokojů.

Od roku 2007, kdy se majiteli stali Vlasta a Drahoslav Roubíčkovi, byla ve Zlaté hvězdě nějakou dobu herna s dvaceti automaty a ruletou.

Vyhláška krajského města však herny zakázala, a tak výherní automaty musely zmizet. Po dobu rozsáhlé rekonstrukce Základní umělecké školy Jihlava byly v objektu na dva roky náhradní prostory pro mladé hudebníky.

Budova hotelu pamatuje lec-cos. Zkraje 90. let se tam na-příklad konalo klíčové jedná-ní mezi tehdejšími lídry ODS a HZDS Václavem Klausem a Vladimírem Mečiarem v době dělení Československa.