Skoro by se chtělo zdvojnásobit masopustní plesání. Mnohé nasvědčuje tomu, že rána, která sužovala svět více než dva roky, pomalu odchází. A i kdyby v nějaké podobě zůstala, lidé se už umějí solidně bránit.

Jenže radost mizí, když hledíme do zrcadla. Současná opozice dělá přesně to, co vyčítala bývalé opozici. Nejenže nikterak nepomáhá bojovat proti pohromě. Činí všechno pro to, aby škodila. A to nemluvíme jen o panu Okamurovi, kterému zlomilo srdce, že nedostal funkci. A teď se mstí jako žárlivec, jehož opustila milá. Ještě že nemá intimní obrázky koaličních poslanců, byl by jich plný Tiktok.

Kateřina Perknerová
Hnutí ANO vlevo hledící

Chová se tak i hnutí Ano. Potvrzuje to, že se stalo běžnou stranou. když nevládneme, budeme prostě zlobit. Jistě, k pandemickému zákonu lze mít oprávněné výhrady. Ale proč se nedohodnout na nějakém kompromisu? Vždyť nejde o nic jiného než o zdraví a životy lidí. Jenže nikterak se nezdá, že by vláda o kompromis stála. To i takový Putin se jeví pomalu smířlivější.

A k tomu kakofonie vědců. Ten tvrdí: respirátory už škodí. Další říká, rozvolňujeme příliš překotně. Jiný zas: otevřeme už všechno. Našinec je k politikům rezervovaný, ale od odborníků by chtěl slyšet něco normálního.

K tomu palba dezinformací, lží, výkřiků…

Luboš Palata
Kolik času zbývá do války? Putin má pistoli odjištěnou

Neutěšuje, že v tom nejsme sami. Šílí i Kanada obležená kamioňáky. Lidé pobláznění nesmysly táhnou na Brusel a na Paříž…

Covid přinesl příběhy hrdinství, obětování i neskutečného důmyslu. Zároveň ukázal, jak jsme zranitelní a labilní. Nemoci vyléčit umíme, lidskou povahu nikoli. A kdo chce na závěr veselejší poselství, nedočká se ho. Ti, které jsme si zvolili za vůdce, rozhodně nepomohou.