Donald Trump je už dnes, kdy do konce jeho mandátu zbývá stále ještě přes půl roku, nejhorším prezidentem Spojených států za mnoho posledních desetiletí. Prezidentem, který Spojené státy rozdělil. Na své příznivce a své odpůrce, které považuje a vyhlašuje za své nepřátele. Prezident, který odmítl se řídit argumenty vědců, lékařů a dalších odborníků.

Ženské úlety

A to přesto, že k výkonu funkce měl a má málo vlastních předpokladů. V mnoha ohledech je Trump karikaturou sebe sama. Spojené státy řízené na základě jeho instinktů, nálad a předsudků jsou mnohem slabší, než by měly a mohly být. K velké škodě nás, spojenců USA, k obrovské škodě svobodného a demokratického světa.

Zatím měl Trump, USA a svět s nimi štěstí na to, čemu se říká „dobré časy“. Ty s koronavirem, jehož jsou USA největší obětí, skončily. Rasové nepokoje, které už týden sužují velkou část Spojených států, jsou důsledkem nálad a rozdělení společnosti, kterou Trump napomáhal vyvolávat a udržovat. Nasazení armády nebude ukázkou síly, ale slabosti. Trumpovy slabosti.

Snad to pochopí i dost Američanů a Trump po zásluze prohraje podzimní prezidentské volby. Přejme to Americe i sobě.

Čínský virus je výstrahou