I v nejmenší obci na okrese Jihlava, ve Vápovicích, se uskutečnila po roční pauze tříkrálová sbírka. „V letošním roce se jí zúčastnili dva malí koledníci z Norského království. Timi a Sander přijeli navštívit svou babičku do Vápovic. Jejich návštěva se v důsledku odložení trajektu z důvodu pandemie nečekaně protáhla, a tak se rádi a s nadšením účastnili tříkrálové sbírky,“ uvedl Josef Vystrčil z Vápovic.V doprovodu babičky obešli celou vesnici, která čítá asi 40 lidí, a vykoledovali krásných 54 243 korun. Poděkování patří koledníkům a všem, kteří do sbírky přispěli.

Tříkrálová sbírka končí až 16. ledna a pokud lidé tři krále nepotkají, mohou přispět do online kasičky na www.trikralovasbirka.cz. Stačí jen uvést přímo, že podporujete Oblastní charitu Jihlava nebo konkrétní lokalitu. Lze přispět rovnou na účet 66008822/0800, v tomto případě vždy uvádět VS: 777966500 pro OCH Jihlavu.

V Jihlavě budou mít možnost lidé už tuto středu 12. ledna přispět prostřednictvím koupě svařáku. Akce Tříkrálový svařák bude nachystaná v době mezi třetí a pátou hodinou odpolední v horní části náměstí. Organizátoři na něj srdečně zvou.

Josef Vystrčil, Vápovice; Marek Mašát OCHJ