Páteční večer patřil vrcholu pětidenního workshopu Site-specific v novém cirkuse. Akrobatky pod vedením finské artisky Ilony Jäntti po dobu pěti dnů zkoumaly objekty v jihlavském veřejném prostoru, aby poznatky přetavily v novocirkusovou performance. Scénografii tvořily kovové objekty Čestmíra Sušky na jihlavském Masarykově náměstí, na jejich strukturách zkoumala pětice artistek a tanečnic možnosti a hranice pohybu. V rámci festivalu park Gustava Mahlera viděl v neděli groteskní komiksový souboj pro celou rodinu o nadvládu nad toaletami s názvem Johnny a Jenny.


A co diváky ještě čeká? V pondělí 24. května je na programu u kostela svatého Jakuba ve 20.30 pohybová performance s doprovodem živé hudby na jednom objektu. Soubor Holektiv zde sehraje představení s názvem Vrány. Žijí po našem boku a staly se symbolem narození i smrti. Vrány jako nositelky snů a tajemství.

Na jihlavském náměstí se 21. května uskutečnilo umělecké představení Cirkus Site-Specific, které bylo vyústěním pětidenního workshopu pod vedením finské choreografky a vzdušné akrobatky Ilony Jäntti.
Centrum Jihlavy ožilo cirkusem. Podívejte se na magické vystoupení artistek

V úterý 25. května se uskuteční premiéra novocirkusového sólového představení s názvem STAV. Akce začíná od 19.30 v divadle DIOD na Tyršově ulici. Alžběta Tichá provede životem ženy, která se v čase mění jak po fyzické, tak i psychické stránce. Proměna je vizualizována skrz závěsnou akrobacii na laně.

Závěr bude v pondělí 31. května v divadle DIOD od 19.30 patřit Ridině Ahmedové s inscenací Sádlo. Představení pro jednu ženu a okolí s názorem. Je moje sádlo opravdu moje anebo je tak trochu sádlem všech, kdo mé tělo komentují a rozdávají nevyžádané rady? Hledání cesty k vlastnímu tělu. Po představení diskuse s autorkou na téma body shaming.