Příjemnou atmosféru navodí zpěvák Petr Bende a následně Frenciz Akustik. Celodenní street food festival zakončí mobilní Kino na kolečkách, které promítne film pod širým nebem.

„První ročník festivalu se uskuteční v Lukách nad Jihlavou za zdravotním střediskem za přítomnosti gastro nadšenců z celé republiky. V místě konání zaparkují nejen stylové food trucky, ale i stánky s českou kuchyní v moderním pojetí,“ lákala Lada Salátová z pořádající agentury P-TEAM. Akce začíná v 10 hodin dopoledne.

Návštěvníci se mohou těšit na vybrané slané pokrmy i sladké dobroty jako jsou makronky, palačinky, vafle. V nabídce budou i originální burgery, hmyzí lahůdky a asijské speciality. Chybět nebude gril, rolovaná zmrzlina, makronky a mnoho dalšího. K tomu osvěžující míchané alko i nealko drinky, víno nebo pivo.

Základní škola Laškov navštívila jihlavský závod Enviropol a zoologickou zahradu.
Žáci poctivě sesbírali mobily. Odměnou jim byl výlet do Jihlavy

Organizátorem prvního ročníku festivalu Dej si FOOD je Městys Luka nad Jihlavou se spolupořadatelem P-TEAM, který si pro pořádání akcí vybírá města a radnice, jež jsou otevřeny novým příležitostem. „A to jsou právě Luka nad Jihlavou, městys, který má bohatou historii, nádherné prostředí plné zeleně a oprávněně vzbuzuje pozornost mladých rodin pro bydlení právě v Lukách nad Jihlavou. Chceme ve městech položit základy pro novou a moderní tradici a zároveň vytvořit obchodní příležitosti pro partnery,“ vysvětlila Lada Salátová.

Dana Křížková