Den plný sportovních aktivit odstartuje v jedenáct dopoledne turnajem středních škol v lidském stolním fotbálku, ve kterém se pětičlenné týmy z šesti jihlavských škol (Gymnázium Jihlava, Manažerská akademie Jihlava, TRIVIS Jihlava, Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava, Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava-Helenín, Škola ekonomiky a cestovního ruchu) utkají o putovní pohár a lístky na rozlučku se stadionem HC Dukla Jihlava Grand finále – Díky, legendo. Po slavnostním vyhlášení vítězů středoškolského klání za účasti rektora VŠPJ Václava Báči a náměstkyně hejtmana Hany Hajnové spolu s jihlavským radním Jaroslavem Vymazalem bude následovat od půl druhé odpoledne turnaj institucí, ve kterém změří své síly zaměstnanecký i studentský tým z VŠPJ s protivníky z jihlavského magistrátu a krajského úřadu.

Po skončení turnaje si budou moci zahrát stolní fotbálek v nadživotní velikosti od 15.30 do 17 hodin také všichni zájemci z řad široké veřejnosti.

Velikonoční prodejní ateliér se opět uskuteční v sídle ICSS na Žižkově ulici v Jihlavě.
Nemáte velikonoční výzdobu? Nezoufejte, šikovní senioři ji udělali za vás

Kromě toho nabídne Sportujme s VŠPJ i jedinečnou možnost vyzkoušet si po celou dobu konání akce i řadu dalších sportovních disciplín. Zástupci všech věkových kategorií, včetně té nejmladší, se tak mohou těšit na horolezeckou stěnu, překážkovou dráhu, hokej, baseball, softball, taekwondo či mölkky a drobné odměny za vyzkoušení těchto aktivit. Některé ze sportů jim představí i studenti VŠPJ, kteří jsou zařazeni do programu UNIS na podporu duální kariéry studujících sportovců. S taekwondem seznámí zájemce vicemistr ČR z roku 2021 Marek Šmarda a hokej si vyzkouší pod vedením Josefa Vyviala z HC Dukla Jihlava.

Výtvarná dílna pro děti v Oblastní galerii Vysočiny v sobotu 26. března k výstavě Jakuba Tomáše s názvem Na Kopci u laviček.
Jihlavský umělec inspiroval děti. Ukázal jim život nejen na sídlišti

Programem na náměstí však 5. ročník Sportujme VŠPJ nekončí. V podvečerních hodinách mohou navíc zájemci zavítat do budovy VŠPJ a zjistit, jak jsou na tom s kvalitou svého pohybu a pohybového ústrojí. Od 18 do 19 hodin bude v tělocvičně VŠPJ probíhat měření kvality pohybu prostřednictvím monitorovacího systému QUALISYS. Tento unikátní systém, kterým je vybavena učebna pohybových aktivit, dovede prostřednictvím 3D kamer, rovnovážné plošiny a speciálního software diagnostikovat kvalitu pohybu a svalovou aktivitu v průběhu pohybových činností.

Jihlavské kolektory.
Jak vypadá obranný kryt v Jihlavě? Od dubna se do něj lidé opět podívají