Na pátek chystáme průvod všech účastníků městem, představení porotců a galavečer. V sobotu ráno začnou soutěže, které skončí až v neděli večer. Předvedou se mažoretky od šesti do dvaceti let. Zapojí se i rodičovské týmy ze zahraničí, telčský mít nebudeme. Polští účastníci dorazí s dechovou kapelou a připomenou, jak mažoretky dříve vystupovaly. Ti nejlepší si z města UNESCO odvezou medaile, na nichž nebude chybět upomínka na Telč, obrys telčského domu. Medaile připravují odborníci ze Žirovnice. Pro všechny účastníky Grand Prix chystáme i dárek na památku, bude to malý keramický dům.

Pomáhají lidem v nouzi na Telčsku.
Záchranná síť pomáhá lidem v nouzi už rok

Uvidíme, co nám letošní sezona přinese. Mým svěřenkyním se loni velmi dařilo. Růžičky a Růže se probojovaly na světový pohár Grand Prix 2019, který se konal loni v září v ruském Petrohradu. Obě skupiny se pilně na toto vyvrcholení mažoretkové sezóny 2019 připravovaly na týdenním soustředění, kde pilovaly detaily všech skladeb. Světový pohár byl pro nás nevšedním zážitkem. Petrohrad je nádherné město. Viděly jsme největší památky i noční otevírání petrohradských mostů.

Umístění našich telečských mažoretek je velkým úspěchem. V Rusku zazářila sólistka Karolína Hradilová. Ta dokázala svým bezchybným výkonem přesvědčit porotu, že patří mezi světovou elitu. Brala ve své kategorii třetí místo. Na závěr soutěže zabodovaly obě naše skupiny ve velkých pódiových sestavách. Růžičky obsadily čtvrté místo se skladbou Až mi bude sto, Růže braly braly druhé místo se skladbou Klaun. V klasických sestavách vybojovaly juniorky Růžičky první místo a seniorky Růže místo třetí.

SK Telč.
Fotbal v Telči slaví sto let. Přijede i stará garda ze Slavie

Velmi rády vzpomínáme i na srpnové Mistrovství Evropy IAM, které se konalo v Maďarsku. Tam Karolína Hradilová v kategorii juniorek vybojovala titul druhé vícemistryně s náčiním baton. Poté mažoretky Karolína Hradilová a Adéla Lupačová v kategorii junior duo získaly titul Mistryně Evropy. Růžičky i Růže ve velkých formacích s náčiním baton předvedly výborné výkony. A ve svých kategoriích junior a senior získaly shodně tituly I. vícemistryně. Nejstarší děvčata se ukázala v kategorii senior miniformace, kde obhájila titul druhé vícemistryně z roku 2018.

Renata Křížková, vedoucí telčských mažoretek