Klášterní zahrada se zaplnila příznivci dechové hudby a tak úderem patnácté hodiny je přivítali moderátoři Sylva Maršová a Vladimír Špejtek. Ti je seznámili s programem a představili hosty, textaře Jaroslava Hájka z Kaliště u Jihlavy, mě jako propagátora DH, místního faráře Petra Baláta a starostku Města Brtnice Miroslavu Švaříčkovou.

Pak již zahájila své vystoupení domácí dechová hudba Vysočanka s kapelníkem Jiřím Vorlíčkem mladším a zpěváky Sylvou Maršovou, Marcelou Láníkovou, Jiřím Chládkem a Josefem Smolíkem. Kapela střídala svůj repertoár ke spokojenosti všech posluchačů i těch, co využili tanečního parketu. Spokojen byl i textař Jaroslav Hájek, neboť Vysočanka zařadila i několik jeho skladeb. Vysočanka překvapila přítomné dvěma novými mladými muzikanty, trumpetisty Matějem Smolíkem a Jaroslavem Munduchem.

Tábor na řece Oslavě
Za tajemným Egyptem do údolí Oslavy vyrazily děti

Přestávku mezi nástupem další kapely využily místní mažoretky Pomněnky, které pod vedením svých vedoucích Amálie Běhanové a Anety Vlčkové předvedly své taneční kreace a i když z různých důvodů pouze v pěti, dostalo se jim potlesku od diváků.

Hosty ze Slovácka, dechovou hudbu Gloria Zdeňka Gurského, představila jejich moderátorka a dcera kapelníka, Sylvie Formánková. Ta jejich program uváděla s podrobným popisem skladeb, mezi kterými byli mnohé novinky z jejich posledního CD. Představila také trio zpěváků, Ivanu Šustkovou, Kateřinu Burešovou a populárního Jindru Kotka. Gloria se zde prezentovala jako profesionální soubor s vysokou uměleckou hodnotou a to také patřičně ocenili diváci vděčným potleskem po každé skladbě.

Zbývá dodat, že zvukový přenos celého odpoledne vedl Jiří Čáp s Radkem Vorlíčkem a poděkování patří také všem sponzorům, mediálním partnerům, obsluhujícímu personálu a Městu Brtnice a také všem, co přišli podpořit tuto akci Vysočanky svou účastí.

KAREL NOVOTNÝ misionář DH