Jezdecké dny v Třešti mají dlouhou tradicí, v minulých letech je pořádal především Jezdecký klub Třešť. Vítězslav Pekárek nám zaslal fotografie z 10. června roku 1984, kdy se jeden takový jezdecký den uskutečnil na poli směrem na místní část Bukovou.

Další oblíbenou zábavou byla plavba v neckách a vlastnoručně vyrobených plavidlech na bývalém koupališti směrem na Hodice u dnešní Berunky. Tyto snímky jsou z konce června roku 1984. Podívejte se, jaká u toho byla legrace.

Bývalý lom v Mysleticích focený v dubnu 2022.
Jak mizí kamenolom? Sice bez železného strážce, ale své kouzlo neztratil

A konečně lávky. Tedy soutěž v překonávání úzké lávky přes rybník či nádrž na návsích. Veliká tradice v Lovětíně, místní části Batelova, až do roku 1997, která se poté přesunula do sousední Růžené. Ani tam se však akce už několik let nepořádá. Lidé se vždy rádi dívali na to, jak se někteří snaží několikacentimetrovou cestičku přes vodu zdolat na kole či trakaři. 

Divácky velice atraktivní byl Autosköring v únoru 1986. Soutěž v jízdě automobilu s lyžařem v závěsu pořádal v Třešti místní svazarm. Zúčastnilo se jí tehdy sedmnáct dvoučlenných posádek, soutěž dokončilo dvanáct posádek. Akci přihlíželo několik stovek účastníků. Zvítězila dvojice Čech – Morkus, druzí byli Tomášek s Tomanem a třetí skončil Šplinar s Kadlecem.

Vycházka za ptačím zpěvem a poznávačkou ptáků.
Kos nebo pěnice. Lidé na vycházce v dešti poznávali zpěv ptáků