Na čtvrtém ročníku soutěže v jihlavském Cityparku, který se uskutečnil v sobotu 4. listopadu v rámci Gurmet dne s Krajem Vysočina, poprvé obsadili zlatou příčku žáci žďárské církevní Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga pod vedením pedagoga Petra Chalupy. „Těší mě, že stejně jako v předchozích dvou letech uspěli žáci z vysočinských škol. Gastroobory v kraji zkrátka mají co nabídnout a věřím, že Eliška s Tomášem obstojí i na světovém finále v Remeši,“ vyzdvihl radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jan Břížďala.

Zdroj: Videokoláž: Deník/Jana Kodysová

Vítězové si odnesli hned dvě ocenění, putovní trofej Philippa Milla a hlavní cenu soutěže – skleněnou cenu z přibyslavské sklárny Valner Glass vybroušenou do tvaru bílé kuchařské čepice, která je částečně naplněná květy šafránu. Podobnou, ale menší trofej získaly také týmy na druhém a třetím místě. Druhý nejlepší výkon dle poroty v čele s jihlavským šéfkuchařem Pavlem Marešem předvedli Věra Schusterová a Martin Havlíček z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Třetí se umístili Alžběta Součková a Erik Mareš z Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy služeb Jihlava.

Benefiční koncert pro dobrou věc ve Stonařově byl nabitý hvězdným programem.
Hvězdná benefice. Do Stonařova dorazila Anna Slováčková i Jakub Smolík

Zvláštní cenu za spolupráci si do Litoměřic odvezli Zuzana Adámková a Šimon Korejs z tamní Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb.

Vítězové budou Českou republiku a Kraj Vysočina reprezentovat 25. března 2024 na světovém finále ve francouzské Remeši.

Soutěžní týmy národního kola soutěže Trophée Mille ČR 2023 podle vylosovaného pořadí, ve kterém vařily:
1. Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Litoměřice
2. SOU a SOŠ Přímětická, Znojmo
3. Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga Žďár nad Sázavou
4. OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
5. Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí
6. Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod

Zdroj: Krajský úřad Kraje Vysočina