Dvě dodávky z Třeště zamířily na Ukrajinu, dvě do jihlavské Charity a zbytek do Hospodářského dvora v Bohuslavicích, kam už dorazily první ženy s dětmi. Tam jsou schopni přijmout až dvě stovky uprchlíků. „Chtěla bych poděkovat všem dobrovolníkům kteří pomáhali přebírat, označovat, třídit a nakládat. Odvedli skvělou práci. A v prvé řadě všem, kteří přivezli skvělé věci do naší sbírky,“ uvedla za organizátory z Třeště Ivona Přechová.

Podle aktuálních informací z Hospodářského dvora v Bohuslavicích, potřebují matky s dětmi především matrace a dále potraviny podle aktuálního nákupního seznamu. Nejideálnější pomocí je poslat peníze prostřednictvím finanční sbírky, kterou vypsal Nadační fond Šťastná hvězda. Zřízený účet je 2600559616/2010, variabilní symbol 132022, do poznámky napsat Bohuslavice, Ukrajina.

Maškarní trdlovačku v Hospodářském dvoře v Bohuslavicích si nenechalo ujít několik stovek dětí.
Oči plné radosti. Děti se vyřádily na maškarní trdlovačce v Bohuslavicích

Oblastní charita Jihlava nakoupila plné auto minerálek, konzerv, sušenek a dalších potravin pro ukrajinské rodiny, které rovněž přijíždějí na Jihlavsko z válkou zmítaných oblastí. Výtěžek z benefičního koncertu ZUŠ Jihlava byl téměř pět tisíc korun, ze něž mohla Charita věci nakoupit.

„Je obtížné vyjmenovat, kdo všechno se do sbírky zapojil, ale dovolíme si zmínit pondělní příjezd hasičů z Třeště, kteří ve velkém nákladním voze dopravili na Oblastní charitu Jihlava věci z třešťské sbírky,“ uvedl Marek Mašát z jihlavské Charity.

V přírodní rezervaci Jechovec rozkvétají bledule.
Jaro útočí v plné síle. Proslulý koberec na Jechovci se plní bledulemi

Každý, kdo chce pomoci přes Oblastní charitu Jihlava, tak by měl sledovat charitní sociální sítě, kde bude seznam potřebných věcí pravidelně aktualizován. „Momentálně vybíráme už jen trvanlivé potraviny, v dalších dnech budeme zveřejňovat konkrétní potřeby,“ dodal Mašát.

Závěrem Charita nabízí materiální pomoc všem lidem, kteří prchají z Ukrajiny, nebo lidem, kteří je ubytovávají. Pro informace volejte koordinátorku materiální pomoci Idu Kopalovou Mitiskovou na telefon: 731 697 664.

Růženou prošel masopustní průvod s veselými trpaslíky i středověkými dělostřelci.
Hoja hoj. Trpaslíci se Sněhurkou prošli Růženou. Dělostřelci si rýpli do Putlera