Výtvarnou a fotografickou výzvu s názvem „Zase spolu 2020“ vyhlásil Family Point Pelhřimov a chce se díky ní optimisticky ohlédnout za uplynulým covidovým obdobím. Svým příspěvkem z vlastního pohledu na toto především mezigenerační téma mohou přispět amatéři i profesionálové z celého Kraje Vysočina do 20. července 2020.

Vybraná díla budou vystavena na slavnostní vernisáži ve čtvrtek 30. července ve 14 hodin na pelhřimovském Masarykově náměstí, kdy nyní v budově České spořitelny Family Point Pelhřimov od února sídlí. „Rády bychom zdůraznily to, že setkávání v období izolace v souvislosti s covid epidemií velmi chybělo. Především proto bychom rády zachytily rodinné i další okamžiky, kterých si nyní o to více všichni vážíme. Možná se díky nim ohlédneme za letošním rokem třeba i v roce příštím a zase si hodnotu setkávání napříč generacemi uvědomíme,“ podotýká Zuzana Havlová, jedna z organizátorek výzvy z kontaktního Family Pointu Pelhřimov.

Sázení slunečnic v Jihlavě
Sázení slunečnic upozornilo na roztroušenou sklerózu

Výzva probíhá ve spolupráci s Domovem pro seniory v Pelhřimově, kde opět nebude chybět společné rodinné focení. Zapojily se také všechny Family Pointy v Kraji Vysočina a Síť pro rodinu, která na Vysočině sdružuje více jak třicet mateřských a rodinných center. Účast na slavnostní vernisáži mimo jiné potvrdila také ilustrátorka Jana Doubková, která působila v zahraničí a nyní žije s rodinou poblíž Pelhřimova a je častou návštěvnicí právě pelhřimovského Family Pointu. „Paní Doubková přislíbila dokonce přispět svým dílem, které vytvoří speciálně pro tuto výzvu,“ zmiňuje jedna z organizátorek výzvy „Zase spolu 2020“ Markéta Petrů z Family Pointu Pelhřimov. Zapojení do výzvy již přislíbili také profesionální fotografové z různých koutů Kraje Vysočina.

Výtvarná díla ve formátu minimálně A4 a fotografie v tiskové kvalitě pro minimální formát A4 s uvedením vašeho jména, věku, adresy, telefonu, emailu a názvu díla je možné zaslat emailem na familypoint.pelhrimov@gmail.com či poštou na adresu Senior Point Pelhřimov, Hrnčířká 111, 393 01 Pelhřimov. Je možné je také osobně doručit na Family a Senior Point v Kraji Vysočina, tedy v Jihlavě, Havlíčkově Brodě, Žďáru nad Sázavou, Třebíči a Pelhřimově.

Zuzana Havlová, Family Point Pelhřimov