Každý ze závodníků absolvoval šest úseků (přeskok 70 cm vysoké překážky, přenos dvou 5 kg vážících kanystrů, roztažení 2 hadic s proudnicemi, přesunutí pneumatiky, prolezení tunelu a přesun figuríny). Právě přesun figuríny, které děti z našeho SDH daly jméno Evžen, byl závěrečným úsekem a pro mnohé závodníky to bylo opravdu náročné. Všichni ale Evžena zachránili a dotáhli ho do cíle. Celou trať měl každý závodník na zádech tříkilovou zátěž, která simulovala dýchací přístroj.

Největší obdiv zasluhují nejmenší hasiči (i tříletí), kteří zvládli tuto náročnou trať s vypětím všech sil. Ovšem u větších dětí to byl opravdu boj s časem a s překážkami.

Telčské mažoretky září.
Po loňské úspěšné sezoně nás čeká pořádání prestižní soutěže

Po ukončení všech pokusů se nakonec na start postavil zachráněný Evžen a s pomocí organizátorů absolvoval za velkého povzbuzování celou náročnou trať i s přesunem figuríny od SDH Brtnice.

Všichni se tedy stali Železnými hasiči, byli odměněni pamětními medailemi a drobnými dárky, první tři soutěžící ze všech kategorií byli odměněni i poháry. Absolutně nejrychlejším hasičem se v letošním ročníku stal Josef Pokorný z SDH Brtnice.

Na závěr nám dovolte poděkovat všem účastníkům a vedoucím za vzornou spolupráci v průběhu soutěže.

Sbor dobrovolných hasičů Luka nad Jihlavou