„Do ukončení schvalovacího procesu ze strany Drážního úřadu je nasadíme v režimu zkušebního provozu. A to nejprve na rychlících na lince R8 na trase mezi Brnem a Bohumínem," sdělil mluvčí dopravce Aleš Ondrůj.

Dalších třináct lokomotiv dopravce převezme a nasadí do provozu v období od dubna do října 2021. V průběhu příštího roku je nasadí na další spoje.

Elektrická jednotka City Elefant.
Ztráty ČD z letošních tržeb budou zřejmě až pět miliard

„Pořízení patnácti lokomotiv Traxx MS3 je největší investicí do nových železničních vozidel v historii RegioJetu. Jejich objednávka souvisí s naší expanzí aktivit dopravce v celém středoevropském regionu,“ řekl majitel společnosti RegioJet Radim Jančura.

Rozšiřování vozového parku

Po ČD Cargo bude RegioJet v České republice druhým dopravcem, který je využívá. ČD Cargo má zatím lokomotivu ve zkušebním provozu.

Motorový vůz M290.002 Slovenská strela v novém hávu.
Slovenská strela poprvé vyjela na zkušební jízdu. Nastaly však komplikace

Kromě nových lokomotiv RegioJet plánuje v příštím roce výrazně investovat také do rozšiřování vozového parku. „K padesáti železničním vozům, které firma letos pořídila, přibude v roce 2021 dalších nejméně sedmdesát vagonů. To bude znamenat další nárůst vozového parku až o více než jednu třetinu," doplnil Ondrůj.