Událost se stala v ústecké Žukovově ulici. Ve čtvrtek 1. července ráno tam telefonát přivolal místní strážníky. Volající jim sdělila, že viděla neznámou ženu, která záměrně ucpala igelitovou taškou otvor ve zdi s hnízdem poštolek. Tím zabránila dospělým ptákům krmit své mladé.

Hnízdní věž v Jetřichovicích.
Luxusní domov. Pro jiřičky v Jetřichovicích vybudovali speciální hnízdní věž

Strážníci se vydali do popsaného domu na průzkum. "Našli jednostranně zazděný komín plynových kamen, ucpaný zvenčí igelitovou taškou. Za ní byla uvězněna dvě mláďata poštolky," uvedl Jan Novotný, zástupce ředitele Městské policie Ústí nad Labem. 

Šlo o trestný čin? 

Muži zákona neváhali a mladé poštolky z hnízda zachránili. Po prohlídce, že jsou opeřenci v pořádku, je převezli do městského útulku pro opuštěná zvířata v ulici  V Lukách.  

Aby zvířata nikdo neobtěžoval, není Farma Buk přístupná veřejnosti.
Surikaty jako domácí mazlíčci. Chovají je na farmě vedle zeber

Pátrání po osobě, která vlet do hnízda zacpala, trvalo jen deset minut. Strážníci našli ženu středního věku, která se k tomuto činu přiznala. Nyní její chování posoudí přestupková komise kvůli týrání zvířat. "Jestli se žena dopustila přestupku nebo trestného činu, rozhodnou příslušné orgány," dodal Novotný.