„Po počátečním respektu, kdy tam byla tyčka a potom padla branka, jsme se oklepali a hru vyrovnali. Kvalita v útočné fázi ale byla jednoznačně na straně soupeře. Když to rozběhl Sterling nebo Saka, tak to bylo nebezpečné už z jejich vlastní půlky. My jsme je nedokázali zastavit,“ uznal.

Tomáš Souček se drží za hlavu po střele, která šla jen těsně mimo.
Tvrdý náraz. Hrdá Anglie byla jinde. Češi prohráli 0:1 a skončili třetí

Šilhavý litoval promarněných šancí v první půli. „Dostali jsme se do dvou šancí, kdyby to skončilo brankou, mohlo se to vyvíjet jinak. Byly tam pasáže, kdy jsme byli na míči. Ale chyběla nám větší kvalita směrem dopředu.“

Co hráč, to hvězda 

Český kouč naopak vyzdvihl dovednosti všech hráčů Albionu. „Co hráč, i na lavičce, to hvězda. Anglie je velký favorit na vítězství v turnaji,“ pokyvoval hlavou v televizním rozhovoru.

„My jedeme na maximum. Proti týmům jako Chorvatsko a Anglie bylo vidět, že pokud nepodáme týmový výkon úplně na hraně a ještě nebudeme mít štěstí… Můžeme je porazit třeba jednou z pěti zápasů, ale kvalita je jednoznačně na jejich straně.“

Tomáš Souček v utkání Česka s Anglií.
Třetí místo? Mrzí nás to, chtěli jsme vyhrát skupinu, říká opora Souček

Přesto půjdou Češi do osmifinále s odhodláním postoupit. „Je to jeden zápas, může se stát cokoliv. Můžeme překvapit a jít dál. Určitě se o to popereme,“ slíbil Šilhavý.

O soupeři se rozhodne až ve středu. Rýsuje se souboj s Nizozemskem v Budapešti.