Čtveřice týmů je zatím v divizi D stoprocentní. Mezi ně patří Polná a Žďár nad Sázavou, takže je nabíledni, že po neděli budou moci mít devět bodů maximálně tři celky. „Na zápas se soustředíme, čeká nás zatím nejtěžší soupeř v nové sezoně,“ dobře ví polenský trenér Michal Lovětínský.

„Žďár patří mezi největší favority soutěže, vyznačuje se organizovanou hrou. Silný je hlavně směrem dopředu. Představu o taktice nějakou mám, ale to si samozřejmě nechám pro sebe,“ dodává Lovětínský.

Fotbalový Žďár už začíná žít středečním pohárem, když ve druhém kole Mol Cupu přivítá druholigovou brněnskou Zbrojovku. Svěřenci trenéra Petra Nedvěda však dobře ví, že nejdříve musí vrhnout síly do nedělního zápasu.

„Myslím, že s tím problémy nebudu, ani hráči to zatím tak nevnímají. Teď pojedeme do Polné a potom se teprve budeme bavit o Zbrojovce,“ potvrzuje trenér Petr Nedvěd, který si pochvaluje, že má kompletní kádr.

Z minulé sezony však mají na měření sil s tradičním soupeřem dobré vzpomínky, na podzim vyhráli doma 2:1, v jarní odvetě si přivezli z Polné těsnou výhru 1:0. „My se snažíme hrát útočně, soupeř také, takže by se mohl hrát dobrý fotbal. I já očekávám, že nás prověří zatím nejtěžší soupeř,“ dodal Nedvěd.

Boj o sebevědomí. Ten čeká humpolecké fotbalisty. Nováček divize D na vlastní kůži poznává přechod z krajského přeboru o patro výše. V dosavadních třech zápasech (včetně středečního 1. kola Mol Cup) pokaždé prohrál a úhrnné skóre je hrozivých 3:14. Svěřenci trenéra Jána Kubíka se však vždy představili venku, takže budou proti dalšímu novicovi, Lanžhotu, věřit v kouzlo domácího prostředí.

Divizní menu

Sobota, od 16.30: Břeclav - Bystrc-Kníničky, Nové Sady - STARÁ ŘÍŠE. Neděle od 16.30: HAVL. BROD – Bzenec, Tasovice – Strání, ŽDÍREC N. D. - VELKÁ BÍTEŠ, SLAVOJ POLNÁ - ŽĎÁR N. S., HUMPOLEC – Lanžhot, od 17.00: Blansko – Rosice.

Zápas 1. kola MSFL mezi SFK Vrchovina a SK Uničov.
Třetí liga: Oba zástupce čeká daleká cesta