Nováček z Brna před sezonou enormně posílil, zejména o bratry Robina a Patrika Demeterovi, kteří ještě na jaře notně pomáhali třetiligovému Velkému Meziříčí. Nenechal se znervóznět rychlou trefou Coufala už ve 4. minutě a pak udeřil.

V 8. minutě totiž přišla smolná chvíle pro Slovan, když do vlastní sítě zamířil Dočkal. O další čtyři minuty později to už bylo 1:2, když úspěšným střelcem byl Havlín. „Dostali jsme se po krásném gólu rychle do vedení, ale potom se zase projevila naše bolest. Zejména bojácnost po vstřeleném gólu, nebyli jsme dostatečně aktivní a soupeři to usnadnili," kroutil hlavou trenér Havlíčkova Brodu Jindřich Adamec.

Fotbalisté Velkého Meziříčí (v modrém) potvrdili zlepšenou formu i ve Vítkovicích, kde zvítězili 4:3.
Ódu na fotbalovou ofenzivní radost zvládlo lépe Velké Meziříčí

Zkušený soupeř pak diktoval hru, Slovan se dostal herně do zápasu až od třicáté minuty. „Měli jsme dobrou desetiminutovku, trefili břevno a měli další solidní šance, ale chyběla nám větší chuť po gólu," tvrdí Adamec.

Po změně stran brněnský celek vycházel ze zabezpečené obrany a chtěl hrozit rychlými akcemi po dlouhých míčích za obranu. „Připravovali jsme tým na to, že Start je hodně o individualitách. To se ale úplně nepotvrdilo, bylo to hlavně o našich opakujících se chybách. Mít jeden bod doma je hrozně málo," říká Adamec, který už přemýšlí o dalších soupeřích.

„Čekají nás protivníci, které bychom měli kvalitou kádru přehrát. Takže to bude hlavně o našich hlavách. Potřebujeme začít od začátku a povedeným vyhraným zápasem se odrazit výše," dodává Adamec.

Překvapením sedmého kola je bezesporu domácí porážka ždíreckého Tatranu 0:2 se Starou Říší, špatným obdobím prochází Velká Bíteš. Svěřenci trenéra Marka Zúbka z posledních čtyř utkání vybojovali jediný bod, v sobotu prohráli v Břeclavi 2:0.