Bez větší nadsázky o dělbě bodů rozhodla jedna minuta první půle. Ve 35. minutě otevřel skóre Martinek, když se prosadil hlavou po rohovém kopu. Lídr tabulky však přišel o psychologickou výhodu hned záhy.

Než si totiž hosté stačili uvědomit, že prohrávají, rychle vyrovnali. Pár desítek sekund nato se prosadil na druhé straně Vopršal. „Přišel od stopera dlouhý míč, gólman ho podskočil a balon se dostal k Matějovi. Byla to souhra náhod, rozhodně nešlo o nějakou vypracovanou akci,“ přiznává trenér ždíreckého Tatranu Michal Votava.

Fotbalisté Velkého Meziříčí (v červeném) na Kroměříž nestačili.
Favorit vládne. Velké Meziříčí se vrátilo z Kroměříže bez bodu

Domácí pak vstoupili do druhé půle aktivněji a vytvořili si tlak. „My jsme hráče připravovali na to, že Bohunice hrají jednoduše. Snaží se nakopávat míče a dostat tak soupeře do úzkých. Je pravda, že nás zatlačily, ale nějakou velkou šanci si nevytvořily. Byla to jen platonická převaha,“ popisuje Votava dění ve druhé půli.

Pro celek z Vysočiny měl bod cenu, a tak se dopředu moc nehrnul. „Je to určitě velmi cenný bod. My jsme také brankové příležitosti neměli,“ tvrdí Votava.

Remíza 1:1 tak sesadila Tatran Bohunice z první příčky, Votava věří, že tento počin jeho tým přetaví v úspěch v dalším kole. „Čeká nás Břeclav, která je taky nahoře. Očekávám otevřený fotbal, který nás snad bude bavit,“ usmívá se Votava.

Extraliga házenkářů: HBC JVP Strakonice - Nové Veselí (v červeném) 18:25.
Házenkáři Nového Veselí mají první výhru. Ve Strakonicích řádil Tomášek

V dalším prestižním zápase devátého kola Havlíčkův Brod prohrál 1:2 se Žďárem. O výhře rozhodl Marek Šerý, který se trefil v nastavení z přímého kopu. To už hosté dohrávali v deseti bez vyloučeného Bureše.

Rezerva Vysočiny pak dokázala dobrou herní pohodu a bez větších problémů přesvědčivě smetla Bystřici 5:1.

Tatran Bohunice - Ždírec nad Doubravou 1:1
Poločas: 1:1. Branky: 35. P. Martinek – 36. M. Vopršal. Rozhodčí: Fabeš – Rosický, Terber. Diváci: 150.
Ždírec nad Doubravou: Vlček – Vopršal, Málek, Pátek (60. M. Koutný), Šrámek, J. Novotný, Fikar, Veselský (64. P. Novotný), Netolický (67. Klimeš), Pavlas, Pelikán.