Zápas sledovalo přes dvě stě padesát diváků, kteří viděli tři proměněné penalty a výhru Telče 3:2.

Samotný mač dvou rivalů z Jihlavska se vyvíjel od samotného začátku lépe pro Telč. „Chtěli jsme začít jako s Herálcem, hrát ze zajištěné obrany. Věděli jsme, jak Bedřichov hraje, a i když byli více na míči, tak my jsme jim ty rychlé akce a průnikové přihrávky přerušovali,“ těšilo hrajícího kouče domácích Jiřího Nerada, jehož tým šel do kabin za stavu 2:1.

Po změně stran se skóre sice změnilo, ale oba týmy skórovaly jednu, takže vítěz byl jasný. „Myslím, že jsme byli přímočařejší a nebezpečnější. Oni drželi balon, ale my jsme jim tu hru rozbíjeli, byli jsme lepší v osobních soubojích, a jim se ten náš agresivní styl nelíbil. V závěru, po tom snížení, jsme byli pět minut pod tlakem, ale zvládli jsme to takticky dobře,“ potěšilo Nerada, který na jaře pookřál. „Je to pro nás velké zadostiučinění, za tu práci v zimě, jsme hrozně rádi. Baví nás to, i mě to baví, protože tým plní, co řeknu. Každý je pro nás hratelný, když hrajeme důsledně. Teď se musíme dívat dál,“ dodává Jiří Nerad.

Bedřichov tak po další ztrátě nedokázal využít zaváhání Herálce (1:1 s Mírovkou), a bodově je na tom stejně jako nový lídr! „My jsme si ten zápas prohráli těmi dvěma minutami, ve kterých jsme dostali dva rychlé góly. Telč hrála důrazně a šla za výhrou víc než my, zasloužila si ji. My začali hrát až poslední čtvrthodinu a ta porážka jde za námi,“ říká kouč Bedřichova Zbyněk Peštál.

Oproti podzimu se jeho tým hledá. „Nedaří se nám fotbalově, klíčoví hráči nám nehrají to, co hráli na podzim. Musíme začít sami u sebe a zkusit to vrátit do těch podzimních kolejí,“ přál by si kouč.