Ve Staré Říši se jedná o tradici. Hráči se poprvé sejdou až na přelomu ledna a února, kdy polykají tréninkové dávky v jihlavském lesoparku Heulos. Hřiště a míče se dočkají později.

„Za ta léta je to pořád stejné, nic neměníme,“ usmívá se trenér Luděk Kovačík.

V kádru pátého týmu podzimní části už není obránce Lukáš Hekerle, který zaujal třetiligové Nové Město. „Na jaro jde tam, pak se uvidí,“ podotkl staroříšský kouč.

HC Dukla Jihlava.
Dukla veze těsnou výhru z Benátek. Brože domácí propálili až v poslední třetině

V týmu je naopak brankář Roman Dutka, který na podzim hostoval ve třetiligové Hostouni. Společně s Martinem Jíchou tak tvoří na divizní poměry nadstandardní gólmanskou dvojici.

„Jiné změny v kádru zatím nejsou, poohlížíme se, ale hráče není pomalu kde brát,“ dodal Kovačík.

Pozdě letos začala i Polná, která bude mít na jaře s ohledem na předposlední místo těžkou výchozí pozici.

„Myslím, že na zimní přípravu ta doba stačí. Jde o to, aby kluci už na konci března neměli fotbalu plné zuby,“ vysvětluje trenér Michal Lovětínský.

Opory zůstávají

Dobrou zprávou je, že oproti zvyklostem z posledních zimních a letních přestávek není na odchodu žádná z opor. V kolonce příchodů pak figurují dva hráči z nižších krajských soutěží, kteří ale mají potenciál uspět v divizi. Ve středu zálohy to bude zkoušet Petr Navrátil z B-třídních Luk nad Jihlavou, do útoku pak přichází Jan Žila z A-třídních Štoků. Druhý jmenovaný už má navíc s divizí zkušenosti, v minulosti hrál v Bystřici.

„Jdeme touto cestou, protože nelze očekávat, že si budeme vzájemně vypomáhat s konkurencí,“ vysvětluje Lovětínský.

Polná v minulosti těžila ze svojí polohy vůči Jihlavě, která jí pravidelně posílala svoje hráče.

Viktor Ujčík
Bývalý útočník Viktor Ujčík: Snažím se vše dělat jako hráč. Na maximum

„Nicméně teď máme v kraji více divizních týmů a také dva třetiligové, které pochopitelně mají přednost,“ ví polenský kouč.

Prozatímním posilováním kádru dává Slavoj najevo, že na jaře rozhodně nehodí flintu do žita.

„To vůbec. Jsme sice předposlední, ale na místa zaručující záchranu máme ztrátu tří bodů, to není žádná tragédie,“ podotýká Lovětínský, který by rád v kádru viděl ještě jednoho stopera. Na marodce je totiž stále zkušený David Čížek.

„U něj to na návrat během jara ještě moc nevypadá,“ dodal polenský kouč.